خواص تخم مرغ

خواص تخم مرغ

- in پروتئین, تغذیه
2409
۴

http://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1391/3/31/68417_571.jpg

یک تخم مرغ به وزن تقریبی ۵۰گرم حاوی ۳۹گرم آب، ۵/۶گرم پروتئین، ۶/۵گرم چربی، ۵/۰ گرم کربوهیدرات و نیز ویتامین‌ها و مواد معدنی است. زرده و سفیده، تخم مرغ را تشکیل می‌دهند و به‌طور مشخصی دارای ارزش تغذیه‌ای متفاوتی هستند.

استفاده از تخم مرغ به عنوان صبحانه برای تقویت مغز و بالا بردن سطح هوشیاری، نقشی اساسی دارد.
سفیده تخم مرغ حاوی مقدار بیشتری پروتئین اما تقریباً فاقد چربی و کلسترول است درحالی‌که زرده تخم مرغ مقدار پروتئین کمتر اما چربی و کلسترول بیشتری دارد.


تخم مرغ ها سرشار از پروتئین هستند و هضم پروتئین‌ها در بدن وقت بسیاری را می‌گیرد و به این خاطر است که مدت بیشتری احساس سیری می‌کنیم و در طی روز کمتر به خوردن تنقلات ناسالم روی می‌آورید.
این امر باعث می‌شود تا نه تنها دچار اضافه وزن نشده، بلکه میزان قند خونتان را در سطحی متعادل نگه داشته و سطح هوشیاری‌اتان را نیز افزایش دهید.
سفیده تخم مرغ دارای فرم خالص‌تری از پروتئین است. پروتئین تخم مرغ به خاطر کیفیت بالایی که دارد بهتر و راحت‌تر جذب بدن می‌شود.
پروتئین تخم مرغ به‌عنوان پروتئین حقیقی تلقی می‌شود؛ یعنی پروتئین های تخم مرغ به‌عنوان مرجعی برای مقایسه پروتئین های سایر مواد خوراکی با آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.
معمولاً کیفیت پروتئین از دو طریق اندازه گیری می‌شود:
۱- قابلیت هضم پروتئین تصحیح شده براساس اسید آمینه
۲- ارزش بیولوژیکی
روش ارزش بیولوژیکی، مقدار پروتئین ابقا شده در بدن را نسبت به پروتئین جذب شده اندازه‌گیری می‌کند. امتیاز پروتئین تخم مرغ براساس روش ارزش بیولوژیکی ۱۰۰ است؛ به این معنی که تمام پروتئین خورده شده، در بدن ابقا شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عبارت دیگر پروتئین تخم مرغ حاوی تمامی اسیدآمینه‌های ضروری و مورد نیاز بدن است.
تخم‌مرغ ها همچنین سرشار از ویتامین و مواد معدنی مختلفی هستند که باعث می‌شوند ذهن و جسم با هم کار کنند.
روی از ریزمغذی‌هایی است که در تمام دوران زندگی، نقش مهمی در سلامت بدن ایفا می‌کند.
به گزازش پایگاه خبری هلث نیوز، تخم مرغ به علت داشتن منابع غنی از پروتئین، چربی، روی، آهن، فسفر، سلنیوم، و پتاسیم باید در برنامه‌های غذایی گروه‌های مختلف سنی بخصوص کودکان گنجانده شود.
روی تخم مرغ در زرده آن نهفته است و با پختن از بین نمی‌رود.
روی در رشد، بلوغ، سلامت و شادابی پوست، مو و ناخن‌ها موثر است و کمبود آن برای بدن مشکل ساز می‌شود.

هرگونه استفاده از مطالب و تصاویر سایت تنها با اجازه کتبی از مدیر سایت مجاز می باشد.

4 Comments

  1. salam tokme morghe kham khordanes zarar dare ya na mersi

    1. تخم مرغ نباید به صورت خام مصرف سود چون احتمال ورود انگل سالمونلا به بدن وجود دارد،بهترین نحوه مصرف به صور آب پز می باشد

  2. خیلی ممنون

  3. تخم مرغ اب پز،بهترین صبونه دنیا…
    مرسی از توضیحاتتون

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

بیشتر بخوانید

مزایای ورزش در مورد بیماری افسردگی چیست؟

بهبود عزت نفس یکی از مزایای کلیدی روانی