در اینجا فواید نارگیل در بدنسازی برای شما توضیح داده خواهد شد
نارگیل ، میوه ای است که هم اکنون در این فصل به وفور یافیت می شود و شاید برای برخی از بدنسازان این سوال پیش بیاید که این میوه که حدود ۳ هزار سال پیش در جنوب آسیا کشت می شده و در حال حاضر در تمام مناطق استوایی وجود داشته ، چه جایگاهی در سبد غذایی آنها دارد ؟ روغن نارگیل معمولاً روغن محبوب ورزشکاران و به ویژه بدنسازان و افرادی است که رژیم می گیرند . دلیل این مسئله آنست که روغن نارگیل کالری کمتری نسبت به سایر روغن ها دارد و محتوی چربی آن به راحتی تبدیل به انرژی می شود و موجب انباشته شدن چربی در قلب و عروق نمی شود . روغن نارگیل همچنین به بالا بردن سطح انرژی و استقامت بدنی بدنسازان نیز کمک می کند و در نتیجه عملکرد بدنی آنان را ارتقاء می بخشد .
البته گوشت نارگیل از کالری بسیاری برخوردار است و ضمن اینکه خواص منحصر به فردی در چربی سوزی دارد ، ولی توجه به این مسئله الزامی است که اگر به میزان زیادی مصرف شود و کالری آن سوزانده نشود ، به افزایش وزن منجر می شود و این شامل دانه های روغنی نیز می شود و آنها نیز از مواد روغنی مطلوب و اشباع نشده ای برخوردارند ؛ ولی اگر بیشتر از حد نیاز بدن مصرف شده و کالری آنها طی فعالیت های ورزشی سوزانده نشود ، نتیجه مشابه ( افزایش وزن ) داشته و در نهایت به چربی تبدیل خواهند شد . موضوع اشاره شده – فارغ از خواص مفید دیگر – فقط در خصوص کالری آن می باشد .
گوشت نارگیل دارای آنزیم های مختلف مانند انورتین ، اکسیداز و کاتالاز می باشد . در ۱۰۰ گرم گوشت تازه نارگیل مواد زیر موجود است .
انرژی 350 کالری
آب 50 کالری
پروتئین 5/5 گرم
چربی 35گرم
مواد نشاسته ای 9 گرم
کلسیم 12میلی گرم
پتاسیم 250میلی گرم
سدیم 25میلی گرم
فسفر 95میلی گرم
آهن 8 میلی گرم
ویتامین ب ۱ 0/05 میلی گرم
ویتامین ب ۲ 0/02 میلی گرم
ویتامین ب ۳ 0/5 میلی گرم
ویتامین ث 3/2 میلی گرم
خواص دارویی گوشت نارگیل
گوشت سفید نارگیل از نظر طب قدیم ایران ، گرم و خشک است و شیر نارگیل نیز کمی گرم و مرطوب است و برخی از خواص آن عبارتند از :
۱- نارگیل بدلیل داشتن کالری زیاد و مواد مغذی چاق کننده است
۲- حرارت داخلی بدن را افزایش می دهد
۳- برای خوشبو کردن دهان مفید است
۴- ضعف کبد را درمان می کند
۵- ادرار را زیاد می کند
۶- زخم های بدن را مداوا می کند
۷- برای تقویت دستگاه هاضمه مفید است
همتنطور که گفیته شد به مایعی که در داخل نارگیل وجود دارد شیر نارگیل گفیته می شود . ولی باید اضافه کرد که با له کردن و چرخ کردن گوشت سفید نارگیل نیز شیری بدست می آید که به آن هم شیر نارگیل گفیته می شود و در اکثر موارد ، منظور از شیر نارگیل شیری است که از گوشت نارگیل گرفیته می شود . شیر نارگیل یک غذای کامل است که می توان آن را با شیر مادر مقایسه نمود.
در شیر نارگیل اسید های آمینه مختلفی مانند هیستدین ، آرژینین ، لیزین و تایروزین ، تریپتوفان ، پرولین ، لوسین و آلانین موجود است
در ۱۰۰ گرم شیر نارگیل مواد زیر موجود است .
آب 65 گرم
پروتئین 3/2 گرم
چربی 25گرم
مواد نشاسته ای 5 گرم
کلسیم 16 میلی گرم
فسفر 100 میلی گرم
آهن 5 میلی گرم
ویتامین ب ۱ 0/03 میلی گرم
ویتامین ب ۲ 0/01 میلی گرم
ویتامین ب ۳ 0/8 میلی گرم
ویتامین ث 2 میلی گرم
خواص شیر نارگیل
۱- شیر نارگیل هم ملین و هم ضد اسهال است
۲- برای رفع اسهال خونی مفید است
۳- برای برطرف کردن آب آوردگی بدن از شیر نارگیل استفاده کنید
۴- شیر نارگیل ضد سم است
۵- برای پایین آوردن تب مفید است
۶- برای معالجه بیماری های پوستی مفید است
۷- انرژی زا بوده و در درمان خستگی های مفرط و استرس موثر است
۸- اسید های چرب موجود در آن می تواند عملکرد غده تیروئید را بهبود بخشد و مانند آنتی بیوتیک ، رشد باکتری ها را در بدن متوقف کند .
۹- در کاهش میزان کلسترول بد ( LDL ) و کنترل میزان چربی خون موثر بوده و در پیشگیری از ابتلا به تصلب شرائین و سکته های قلبی مفید شناخته شده است .
روغن گوشت نارگیل
روغن نارگیل از تقطیر گوشت سفید نارگیل به دست می آید و دارای خواصی می باشد که برخی از آن عبارتند از :
1- برای معالجه بیماری های پوستی به کار می رود
۲- حافظه و هوش را تقویت می کند
۳- درد مثانه را رفع می کند
۴- در درمان کمردرد موثر است
۵- محرک نیروی جنسی است
تاثیر روغن نارگیل بر کبد و دیابت
تری گلیسرید های زنجیره ای و اسید های چرب موجود در روغن نارگیل ، از ابتلا به بیماری های کبدی و کیسه صفرا جلوگیری کرده و در دفع سنگ کلیه موثر است . همچنین مصرف روغن نارگیل در کنترل میزان قند خون موثر بوده و باعث ترشح انسولین می شود .
روغن نارگیل و استخوان ها
روغن نارگیل حاوی مقادیر فراوانی از مواد معدنی و ویتامین های ضروری برای سلامت بدن بوده و از طرف دیگر دارای ترکیباتی است که در افزایش جذب این مواد در بدن نقش مهمی ایفا می کند . پیشگیری از پوسیدگی دندان ها ، حفظ و استحکام استخوان ها و دندان ها از خواص دیگر این میوه مغذی است .
نقش روغن نارگیل در سیستم ایمنی بدن
روغن نارگیل حاوی اسید های ضروری برای سلامتی بدن افراد است . لوریک اسید ، کاپریک اسید ، و کاپرپیلیک اسید از اسید های ضروری و مورد نیاز بدن است که در روغن نارگیل وجود دارد . لوریک اسید در بدن انسان به مونولورین تبدیل می شود . مونولورین ترکیب شیمیایی است که وظیفه آن مقابله با انواع میکرب ها بوده و قدرت دفاعی بدن را افزایش می دهد .
مضرات خوردن نارگیل
نارگیل دیرهضم است و در بدن خلط تولید می کند . بنابراین بهتر است با شکر خورده شود . چون نارگیل گرم است ممکن است در گرم مزاجان اشکالاتی تولید کند از این نظر این گونه افراد باید آن را با میوه های ترش ، لیمو و هندوانه بخورند . خوردن آن برای سرمزاجان و سالمندان بسیار مفید است و اشکالی تولید نمی کند . خوردن نارگیل فاسد و کپک زده برای بدن مضر بوده و ایجاد استفراغ می کند .
خواص خوبی داشت مرسی