تغذیه

ریکاوری و ترمیم عضلات با این 3 ویتامین

recovery-muscle

تک اندام : درد حاصل از تمرینات و فعالیت‌های فیزیکی، معمولا علامت این است که عضلات در حال ترمیم و رشد خود هستند. اما این درد در مواقع دیگر نشانه‌ی آسیب دیدگی است. بدون در نظر گرفیتن اینکه چرا عضلات شما درد گرفیته‌اند، باید به آنها زمان بدهید تا استراحت کنند و اصطلاح ریکاوری یا ترمیم شوند. در این بین ویتامین‌هایی هم هستند که به این فرایند کمک می‌کنند.

ویتامین ث

موسسه پائولینگ لینوس در دانشگاه ایالتی اورگان می‌گوید: این ویتامین که بنام اسید اسکوربیک هم شناخته می‌شود، یک آنتی اکسیدان قوی است. از آنجایی که این ویتامین محلول در آب است، بنابراین در بدن ذخیره نمی‌شود، پس باید آنرا در برنامه‌ی غذایی‌تان بگنجانید.

تمرینات ورزشی باعث خواهند شد تا بدن رادیکال‌های آزاد بیشتری بسازد. ویتامین ث هم به خنثی سازی آن رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند و از درد عضلات جلوگیری خواهد کرد. همچنین این ویتامین در تولید کلاژن، که ساختار مهمی از سلول‌های عضلانی، تاندون‌ها و رباط‌ها به حساب می‌آید نیز، به بدن کمک می‌کند.

مرکبات، گوجه فرنگی، فلفل و اسفناج، منابع ویتامین سی هستند.

ویتامین دی

با توجه به گفیته‌های موسسه‌ی پائولینگ لینوس، ویتامین دی در جذب کلسیم که برای سلامت عضلات مهم است، به بدنتان کمک می‌کند. از طرفی، کمبود ویتامین دی باعث ضعف و درد عضلات و در نتیجه مانع ترمیم مناسب عضلات خواهد شد.

مدرسه‌ی بهداشت عمومی هاروارد، پیشنهاد می‌کند که با توجه به سنتان روزانه بین ۲۰۰ تا ۶۰۰ واحد ویتامین دی مصرف کنید. ۵ تا ۱۰ دقیقه در روز، و به مدت ۳ بار در هفیته قرار گرفیتن در معرض آفیتاب هم برای جذب ویتامین دی مقدار مناسبی خواهد بود.

همچنین می‌توانید این ویتامین را در ماهی سالمون، تخم مرغ‌های غنی شده، و محصولات لبنی بیابید.

ویتامین ای

ویتامین E هم یک آنتی اکسیدان قوی دیگر است که برای ریکاوری بهینه‌ی عضلات مهم است. علاوه بر جلوگیری از آسیب‌های رادیکال‌های آزاد در بدن، زمانی که همراه با ویتامین سی مصرف شود، می‌تواند درد عضلات را کاهش دهد. این ویتامین همچنین برای تولید مناسب سلول‌های قرمز خون اهمیت دارد، سلول‌هایی که وظیفه‌ی حمل اکسیژن برای ترمیم عضلات بر عهده‌ی آنهاست.

موسسه پائولینگ لینوس توصیه می‌کند که روزانه ۱۵ میلی‌گرم ویتامین ای مصرف نمایید. منابع غذایی این ویتامین عبارتند از: روغن‌های گیاهی، انواع دانه‌ها، آوکادو، و سبزیجات برگ‌دار سبز رنگ.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *