تک اندام : بدن ما چه میزان ویتامین نیاز دارد چه میزان از هر نوع ویتامین باید دریافیت کنیم و چه فایده هایی برای بدنمان دارند توضیحاتی پیرامون این امر برایتان آورده ایم با ما همراه باشید
عناصر شیمیایی و مواد معدنی از جمله مهمترین عوامل مؤثر بر کارکرد درست ارگانهای بدن محسوب میشوند که نبود یا کمبود آنها اثرات گاه ناگوار بر این اعضا میگذارد و در اغلب موارد به بروز بیماریهای گوناگون یا ظهور اختلالاتی در سلامتی منجر میشود. اینکه بدانید چه ویتامینها و املاح یا مواد معدنی مورد نیاز بدن است و از چه طریقی بدون استفاده از داروها و مکملها و تنها از طریق تغذیه میتوان آنها را به دست آورد و بدن را در انجام بهینه وظایفش یاری رساند، در حفظ سلامتی و طول عمر نقش بسزایی ایفا میکند.
نقش آن در بدن: نقش زیادی در تقویت مینای دندان و بویژه استحکام استخوانها ایفا میکند و به همین دلیل کسانی که مواد غذایی کلسیمدار کمتری استفاده میکنند زودتر دچار پوکی استخوان میشوند و شکستگیهای استخوانی آنها نیز دیرتر بهبود مییابد. در تقویت عضلات و عملکرد قلب نیز اثر شایان توجهی دارد.
منابع تأمین کلسیم: پنیر و شیر و محصولات لبنی سفید، بستنی، کلم بروکلی، شیرسویا، لوبیا، نخود، کشک، کنجد، خردل و میگو.
نقش آن در بدن: یکی از مهمترین اثرات این عنصر، کمک به بهبود عملکرد خونرسانی و حذف گلبولهای قرمزی است که پیر و ناکارآمد شدهاند. به دلیل نقش مؤثر همین عنصر است که وقتی دچار بیماری کمخونی میشوید پزشکان داروهای افزایش آهن یا غذاهای سرشار از این ماده معدنی را تجویز میکنند.
منابع تأمین آهن: گیاهان پربرگ سبز، غذاهای دریایی مثل ماهی و جلبک دریایی، جگر، لوبیا، بادامزمینی، گیلاس، غلات سبوسدار گوشت پرندگان.
نقش آن در بدن: از جمله اثرات مثالزدنی آن افزایش قدرت دستگاه دفاعی، رشد ناخنها، تقویت رویش انبوه موها، شادابی پوست، کمک به هضم غذا و پیشگیری از احساس خستگی و رخوت مزمن است.
منابع تأمین روی: آجیل بویژه تخمه کدو، شیر، صدف دریایی، ماهی، جگر، زرده تخممرغ، سیر، کدو، حبوب.
نقش آن در بدن: تقویت سلولهای آنتیاکسیدانی، حفظ شادابی پوست، التیام بهتر زخمها، پیشگیری از بیماریهای دهان و بویژه لثه، افزایش مقاومت در برابر عفونتها و باکتریها و ویروسها، پیشگیری از خستگی مزمن و سرماخوردگی و آنفلوآنزا، ساخت سلولهای جداری در رگها و سلولهای استخوانی، افزایش متابولیسم بدن.
منابع تأمین ویتامین ث: خانواده مرکبات و میوههایی چون کیوی، پرتقال، لیمو، سیب، انار، آناناس، زغالاخته، انواع توت، فلفل، گوجهفرنگی، خانواده سبزیجات از جمله کلم، کلمبروکلی، کلمپیچ، سیبزمینی.
نقش آن در بدن: در حفظ قدرت دید و پیشگیری از اختلالات بینایی نقش اثرگذاری دارد و کمبود آن گاهی اوقات خود را با آبریزش چشمی هم نشان میدهد. به تقویت دندانها کمک میکند و در مبارزه سیستم ایمنی بدن با عفونتهای ویروسی کمککننده است. همچنین سبب تقویت استخوانها و لطافیت پوست میشود.
منابع تأمین ویتامین آ: لبنیات، لیمو و میوهها و سبزیجات زردرنگ، هویج و میوههای نارنجیرنگ، جعفری و سبزیجاتی با رنگ سبز تیره، جگر، زرده تخممرغ.
نقش آن در بدن: این ویتامین اثرات ویژهای بر کارکرد سیستم عصبی افراد میگذارد. همچنین نقش مهمی در متابولیسم بدن یا سوختوساز، کارکرد بهینه دستگاه گوارش و کمک به هضم غذا ایفا میکند. زیبایی و جوانی پوست را نیز حفظ میکند.
منابع تأمین نیاسین: بادامزمینی، غلات سبوسدار، شیر، غذاهای دریایی بویژه ماهی، گوشت مرغ، غلات.
نقش آن در بدن: بخصوص برای زنان و در تخمکگذاری و بارداری نقش زیادی ایفا میکند. با این حال، در هر دو جنس مرد و زن باعث افزایش قدرت ساختوساز گلبولی در سلولهای خونی میشود و عامل مناسبی برای عملکرد سیستم گوارش بویژه در نواحی معده و روده به شمار میرود.
منابع تأمین اسیدفولیک: دانههای روغنی، بادامزمینی، غذاهای دریایی همچون ماهی و صدف دریایی، جگر، آووکادو،
ویتامین K
نقش آن در بدن: یکی از اثرات مهم این ویتامین کمک به بهبود سلامت رگها و بویژه عروق مغز است. اگر مدام از بینی خود خونریزی دارید یا به بیان معروفتر خوندم