تک اندام: در رشته فیزیک، هیچ ورزشکاری با فیگور سنجیده نمیشود و فیگور گرفیتن ممنوع است! برای اینکه آشنایی بیشتری با این رشته داشته باشید! ادامه مطلب را دنبال کنید.
رشته فيزيك آقایان برای افرادی طراحیشده است که ترجیح میدهند تا بدنی با عضلاتی کمتر، ولی درعینحال تنومند و بهطور هنرمندانهای زیبا داشته باشند.
دستهها :
در رقابت فيزيك آقایان، دودسته به شرح زیر وجود دارند:
البته میتوانند فدراسیون ها این دو دسته را به دسته های کوچکتر خرد کندد ماندد ۴ دسته .اما به طور معمول در بین این دو دسته اصلی میگنجد .
– ۱۷۸ سانتیمتر و کمتر از آن
– بالاتر از ۱۷۸ سانتیمتر
ممکن است در صورت تصمیم IFBB، در هرزمانی دستههای بیشتری هم اضافه شود.
لباس:
لباس شرکتکنندگان شلوارک تا بالای زانو است که باید دارای شرایط زیر باشد:
۱٫ جنس و رنگ آن میتواند بر اساس سلیقه شخصی ورزشکار انتخاب شود.
۲٫ شلوارکهای تنگ یا استرچ مانند موردقبول نیستند.
۳٫ آرم تجاری اسپانسرهای شخصی بر روی شلوارکها قابلقبول نیستند. ولی آرم تجاری تولیدکننده مانند Nike، Adidas و… موردپذیرش است.
۴٫ استفاده از کفش و جوراب ممنوع است.
۵٫ جواهرات یا لوازم تزئینی دیگری بهجز حلقه ازدواج قابلقبول نیستند.
مراحل مسابقه فیزیک :
فيزيك آقایان شامل ۲ راند به شرح زیر خواهد بود:
دور ۱: نیمه گردش
مسابقات فیزیک در ایران
آغاز راند اول:
شرکتکنندگان بدون پیراهن و پابرهنه وارد صحنه میشوند. حرکتهای نامناسب مانند فیگور مانند ( کامل خم شدن به پشت برای نشان دادن ماهیچههای همسترینگ ) نیز ممنوع است.
راند اول ، به این صورت تحت راهنمایی سر داور پیش میرود:
۱٫ شرکتکنندگان تکبهتک وارد صحنه میشوند و به سمت جلو و مرکز صحنه راه میروند. آنها حرکتهای گردش از جلو و عقب را انجام میدهند که در آن دستها میتوانند درون جیب و یا بر روی کمر باشند و در پایان رو به داوران میایستند. سپس شرکتکننده به یکطرف صحنه حرکت میکند که قبلاً توسط سر داور یا مدیر صحنه برای او مشخصشده است.
۲٫ وقتیکه همه شرکتکنندگان بر روی صحنه حضور داشتند، به دو گروه با اندازه یکسان تقسیم میشوند (بهطور مثال ۲ گروه پنج نفره) و بهطوری بر روی صحنه چیده میشوند که یک گروه در سمت راست، و گروه دیگر در سمت چپ صحنه قرار داشته باشد.”سایت تک اندام” قسمت مرکزی صحنه برای مقایسهها خالی نگهداشته میشود.
۳٫ اعضای هر گروه به ترتیب عددی و به تعداد حداکثر ۵ شرکتکننده در هر بار، به مرکز صحنه فراخوانده میشوند تا نیمچرخش را اجرا کنند.
۴٫ این گروهبندی اولیه شرکتکنندگان و اجرای نیمچرخش برای این طراحیشده است تا به داوران در انتخاب اینکه چه کسانی باید با چه کسانی مقایسه شوند کمک کند.
۵٫ همه مقایسههای تکنفری در مرکز صحنه و به ترتیب، از چپ به راست توسط راهنماییهای سر داور انجام میشوند.
۶٫ همه داوران حداقل یک فرصت برای درخواست مقایسه را دارند، که به سر داور اطلاع داده میشود. هرگونه درخواست اضافی دیگری تحت اختیار سر داور است.
۷٫ همه شرکتکنندگان حداقل یکبار مقایسه میشوند.
۸٫ با به پایان رسیدن آخرین مقایسه، کل شرکتکنندگان قبل از ترک کردن صحنه در یک صف، به ترتیب عددی قرار میگیرند.
امتیازبندی راند اول (نیمچرخش):
امتیازبندی راند اول به شرح زیر خواهد بود:
۱٫ هر داور به هر شرکتکننده، یک رتبه جداگانه اختصاص میدهد. آنها باید مطمئن شوند که یک مقام را به دو یا چند شرکتکننده اختصاص ندهند.
۲٫ با حضور ۹ داور، امتیازهای بسیار بالا و بسیار پایین رد میشوند. از بقیه امتیازها یک میانگین گرفیته میشود.
۳٫ ۶ شرکتکننده برتر به دور نهایی راه پیدا میکنند.
آموزش های فیگور فیزیک
ارزیابی راند اول (نیمچرخش):
راند اول توسط چارچوب زیر ارزیابی میشود:
۱٫ عضلانی بودن و آمادگی بدن
داور ابتدا باید ظاهر کلی بدن را ارزیابی کند. این ارزیابی باید از سر شروع شود و به پایین ادامه پیدا کند و کل بدن ورزشکار را در نظر بگیرد. این ارزیابی که با برداشت عمومی از بدن آغاز میشود، باید وضعیت و رنگ پوست، همچنین موهای سر و ویژگیهای صورت را نیز تحت نظر بگیرد. داوران به دنبال شرکتکنندگانی با بدن متناسب هستند که نمایشدهنده شکل و تقارن درست باشند و در کنار آن از عضلانی بودن و آمادگی کلی بدن هم برخوردار باشند.
به داوران یادآوری می شود که عضلانیبودن مفرط، یک امتیاز منفی است.
۲٫ حضور در صحنه و شخصیت
داوران به دنبال شرکتکنندهای هستند که بهترین حضور در صحنه و وقار را داشته باشد و بتواند با موفقیت، شخصیتش را به حضار نمایش دهد، همچنین قابلیت ورزشکار در ارائه دادن خودش با اعتمادبهنفس بر روی صحنه نیز موردتوجه قر
باس دور۲، با دور ۱ یکسان میباشد.
اجرای دور ۲ ( نیمه گردش ):
راند دوم باراهنمایی سر داور و به این صورت اجرا میشود:
۱٫ شرکتکنندگان تکبهتک، از طریق معرفی شدن با شماره، نام و کشور به ترتیب عددی وارد صحنه میشوند و بهسوی جلو و مرکز صحنه راه میروند. آنها حرکتهای گردش از جلو و عقب را انجام میدهند که در آن دستها میتوانند”سایت تک اندام” درون جیب و یا بر روی کمر باشند و در پایان رو به داوران میایستند. سپس شرکتکننده به یکطرف صحنه حرکت میکند که قبلاً توسط سر داور یا مدیر صحنه برای او مشخصشده است.
۲٫ شش شرکتکننده نهایی به ترتیب عددی به مرکز صحنه میروند تا نیمچرخش را اجرا کنند.
۳٫ ترتیب شرکتکنندگان توسط سر داور برعکس میشود و شرکتکنندگان یکبار دیگر نیمچرخش را اجرا میکنند.
امتیازبندی راند دوم:
امتیازبندی راند دوم به شرح زیر خواهد بود:
۱٫ هر داور به هر شرکتکننده، یک رتبه جداگانه از اول تا ششم اختصاص میدهد. آنها باید مطمئن شوند که یک مقام را به دو یا چند شرکتکننده اختصاص ندهند.
۲٫ با حضور ۹ داور، امتیازهای بسیار بالا و بسیار پایین رد میشوند. از بقیه امتیازها یک میانگین گرفیته میشود.
۳٫ شرکتکنندهای که کمترین امتیاز ( بالاترین رتبه ) را داشته باشد، قهرمان خواهد بود.
۴٫ امتیازهای مساوی در «دور ۲» توسط روش جایگذاری نسبی شکسته میشوند.